zwanger van week tot week

Zwanger van week tot week, het is een bijzonder proces die jou staat te wachten

Zwanger van week tot week, het is bijzonder proces die jou staat te wachten. Als vrouw is zwangerschap een van de mooiste dingen uit het leven. Als een vrouw zwanger wordt wil ze het liefst dit meteen gaan delen met de familie en vrienden. Ook voor familie is dit een bijzondere gebeurtenis omdat hierbij verschillende dingen kunnen gaan veranderen. Denk aan broers en zussen die ooms en tantes worden of aan je ouders die opa en oma worden. Zo worden er leuke activiteiten gedaan als een vrouw zwanger raakt, denk hierbij aan een babyshower. De tijd waarin een vrouw zwanger wordt gebeuren er veel dingen, fysiek en mentaal met een vrouw. Het is hierdoor belangrijk dat je als zwangere vrouw weet wat jou te wachten staat. ]

zwanger van week tot week

Zwanger van week tot week, een groot proces die vrouwen moeten ondergaan

Als jij als vrouw zwanger bent dan staat er een groot proces op jou te wachten. Er komen veel verschillende dingen kijken bij een zwangerschap en er gebeuren ook heel veel dingen. Je kan bijvoorbeeld denken aan je buik die natuurlijk veel groter wordt doordat je baby aan het groeien is. Buiten dit gebeuren er ook nog veel andere verschillende dingen. Je wordt fysiek een stuk slapper omdat je sneller moe wordt en je moet ook veel rekening houden met verschillende dingen. Een zwangere vrouw is mentaal en fysiek wat minder actief omdat ze hier simpelweg minder energie voor heeft doordat ze haar kind 9 maanden moet dragen. 

zwanger van week tot week

Zwanger van week tot week, de tijd verdeeld in drie trimesters

De tijd waarin een vrouw zwanger is, is 9 maanden of 40 weken. Dit wordt dan verdeeld in 3 trimesters. De eerste tot de 13e week is de eerste trimester hierbij komen dan dingen kijken zoals snel misselijk voelen, veel moe zijn en andere kwaaltjes. Het tweede trimester duurt van de 14e tot 26e week. Hierbij voelen vrouwen zich het meest fit en kunnen hierbij ook het meest. Het derde trimester duurt van de 27e tot 42e week van de zwangerschap. Hierbij kan je rugpijn krijgen en hou je vocht vast.